Prijskamp 2015
Voor velen stond 12 juli 2015 al enkele maanden in de agenda aangestipt als “de dag van de prijskamp”. Voor het bestuur was dit een “prijskamp weekend”.
Op zaterdagmorgen 11 juli 2015 werd er gestart met de opbouw van de prijskamp.
Ook dit jaar konden we rekenen op enkele vrijwilligers die een handje kwamen toesteken.
Onze dank gaat dan ook uit naar Jos en Glenn Blockx, Gilbert en Dirk Pira en de mensen van de bewaking voor de hulp met het plaatsen van de tent, het gelijktrekken van het terrein, het plaatsen van de nadars, het leggen van kabels en het aansluiten van elektriciteit en water,…..

Zondagmorgen kwamen de eerste deelnemers om 8 u aan. Het zou een bewolkte dag worden. Voor de randanimatie wat jammer…
Er waren een kleinveetentoonstelling, kraampjes met paardenspullen, honing, geitenkaas, bierdegustatie en nog veel meer. Voor de kinderen was een springkasteel voorzien, een schminckstand en een clown…..

Om 10 u werd er gestart met de keuringen van de pony’s. Met maar liefst 107 pony’s dienden we een strak schema aan te houden. Omstreeks 12 u was het tijd voor een korte middagpauze. Terwijl de hongerige magen gevuld werden, was er een demo voorzien van Chinouk Harinck met haar Shetland pony.

Omstreeks 13 u ging de prijskamp verder. De Belgische kampioenen worden traditiegetrouw op onze prijskamp nog eens in de bloemetjes gezet. Dit jaar waren er 7 kampioenen aanwezig. Zij ontvingen allemaal een mooi aandenken en een boeket bloemen.
Van de Gemeente Balen ontvingen ze nog een mooie medaille, die werd overhandigd door Mr Bert Kennis, Schepen van Sport.

Naar het einde van de dag toe waren er ook nog de verkiezingen van de dagkampioenen, de prijsuitreiking voor
het beste hengsten/merrie veulen en de uitreiking van de trofee voor de deelnemer die het verst moest komen.
Hieronder vindt u een samenvatting van de winnaars :

Dagkampioen Hengsten : Univers van de Morgendster - eigenaar : Engels Tessy
Dagkampioen Merrie’s : Banjo van de Sleutel - eigenaar : Van Kuijk Gerard
De dagkampioenen ontvingen een beker geschonken door de provincie Vlaams Brabant en deze werd overhandigd door Mevr Chantalle Denuits.
Van het bestuur ontvingen zij een beker en bloemen overhandigd door onze voorzitter Bob Raeymaekers
en secretaris Viviane Lauryssens.

Beste hengsten veulen : Jeanke van ’t Donderveld - eigenaar : Van Ardennen Eric
Beste merrie veulen : Jade van het Hoge Lindehof - eigenaar : Van de Putte Jasper
Zij ontvingen een aandenken dat werd overhandigd door Mr Verberne Fernand. De bloemen werden overhandigd door onze voorzitter Bob Raeymaekers en secretaris Viviane Lauryssens.

De trofee voor de deelnemer die het verst kwam werd geschonken door het Belgische Stamboek van de Shetlandpony en werd uitgereikt door de voorzitter André De Leener.
De winnaar Fabrice Harinck ontving nog een aandenken en boeket bloemen van onze vereniging.

Om 17 u was de prijskamp afgelopen en begon de afbraak.
Dankzij vele helpende handen van de familie Blockx , familie Renders, Pira Gilbert en het ganse bestuur met hun echtgenoot/echtgenote konden wij omstreeks 20 u huiswaarts keren en terugblikken op een geslaagde dag.

Aan alle deelnemers, bezoekers, medewerkers, standhouders, sponsors, de LRV, de gemeente Balen en allen die we nog vergeten zouden zijn : DANK U !!!

De foto's van dit evenement vindt u hier